Doorgeven en genieten
Door: hans2hike
Blijf op de hoogte en volg hans
21 September 2012 | Nederland, Steenderen
Gisteren was het flink doorpesen over dijkjes. Via de kerk in Deventer (die dicht bleef voor mij vanwege belangrijk bezoek, Desmond Tutu). Gelukkig herkende een markant muzikaal echtpaar mijn schelp en begroette mij hartelijk. Zij wilde mij al meenemen naar huis. Leuk maar ik moest nog wat verder en kreeg geen spijt. Koninklijk werd ik ontvangen door Frank en Sietske in Epse. Echt verwend daar.
Vandaag wat meer genoten van de eerste helft tot Zutphen. Wel wat te lang zoekend naar de Walburgiskerk, en helaas niet gevonden. Dus moest ik toch weer haasten om het veer op tijd te halen. Nu uitrusten in een echte boerderij iets buiten Steenderen.
Het lukt mij niet om elke dag een reisverslag te plaatsen merk ik. Dus even geduld. :)
Het leven van een Pelgrim is best nog druk. :)
Naast het je op een vrij trage manier van A naar B verplaatsen, ben ik best druk met zorgen dat ik kan eten en slapen. En daarnaast vooral leven in het nu, overdenkingen en waarnemingen onderweg.
De Jacobsschelp is onderweg toch nog best onbekend en wordt maar een enkele keer herkend. Dus is het nog steeds wachten op een spontane uitnodiging voor een kop koffie onderweg. :)
Volgende keer nog een extra schelp mee. Om van voor en achter herkend te worden. :)
.....
21 September 2012 - 23:52
Ans Dden Heeten:
Dag Hans,
Dank voor je berichtje. Je bent hier in de buurt, lees ik. Epse en Steenderen zijn dichtbij....
Dat het leven van een Pelgrim druk is, snap ik maar al te goed.
Nog steeds loop ik stilletjes naast je..... groet @ns -
22 September 2012 - 13:35
Ymkje:
Hoi Hans,
Wat een leventje hé :) Fijn dat je tijdens je wandelingen ongestoord je gedachten de vrije loop kan laten. Misschien valt het lopen je dan ook minder zwaar. Ondanks het weer ben je zo langzamerhand toch maar weer flink opgeschoten Hans. Pas goed op jezelf en veel succes.
Gr. Ymkje. -
22 September 2012 - 23:22
Peregrinofrans:
Beste Hans,
Niemand verwacht dat je elke dag je avontuur op het Internet plaatst! Het is een feit dat het bijhouden van een weblog met het plaatsen van foto’s daarop veel tijd kost. Die tijd gaat ten koste van de tijd die je hebt bijvoorbeeld om diepgaande gesprekken met andere medemensen/pelgrims en met jezelf te voeren, en ook met de beheerder(s) van overnachtingsmogelijkheden.
Je zou je verhalen op een smartphone of tablet kunnen plaatsen en als je eens wifi hebt, kan je je avonturen "versturen". Veel belangrijker is het loslaten, genieten van de natuur, je medemens, enne... jezelf tegenkomen...
Geniet van elke stap.
Goede Reis, -
24 September 2012 - 16:01
Jan En Conny:
Hallo Hans, Wij vinden het erg leuk om iedere keer je belevenissen te lezen. Wij hebben zeer veel bewondering voor de lange afstanden die je per dag aflegt, en dan ook nog zoeken naar een slaapplek. Petje af hoor.
Groeten van Jan en Conny. -
27 September 2012 - 10:02
Sietske:
Dag Hans,
Wat gaat de tijd toch snel, het is alweer bijna een week geleden dat je bij ons hebt gelogeerd. Aan de gezellige gesprekken aan de keukentafel bewaren we goede herinneringen. Afgelopen dinsdag mochten we weer twee pelgrims ontvangen en wat bleek: via de baas van een veerpont bleken zij op de hoogte van jou en jouw reis. Veel mensen leven met je mee. Hopelijk gaat alles goed met je en we wensen je heel veel succes met je verdere tocht en plannen!
Hartelijke groeten van Frank en Sietske -
08 Oktober 2012 - 18:53
Hans 2 Hike:
Mooi verhaal dat van die twee pelgrims na mij. Dat had ik anders niet geweten. Dank Frank en Sietske.
Ook wel veel geleerd voor volgend jaar. Hoe het vol te houden, op weg te gaan en hoe te communiceren. Nooit te oud om te leren :)
Hans